Суд США відмовився закрити справу проти Манафорта

Читать на русском
У США суд відмовив у закритті справи, порушеної спецпрокурором Робертом Мюллером проти екс-керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта.

У США суд відмовив у закритті справи, порушеної спецпрокурором Робертом Мюллером проти екс-керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення виніс суддя Еймі Берман Джексон 15 травня, повідомляє «Радіо Свобода».

Україна припинила розслідування справи Манафорта – ЗМІУкраїна фактично припинила розслідування епізодів, пов'язаних із колишнім керівником виборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа Полом Манафортом.

Адвокати Манафорта просили закрити справу в зв’язку з тим, що вона нібито не пов’язана з розслідуванням втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Суддя столичного округу Колумбія погодився з Мюллером, заявивши, що справа проти Манафорта не є неприйнятною, попри те, що не пов’язана з виборами безпосередньо.

Манафорту висунуто звинувачення, які стосуються відмивання грошей, ухилення від податків і шахрайства. Його також звинувачують у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів екс-президента Віктора Януковича.

Сторона Манафорта заявляла, що справа має бути закрита на тій підставі, що Манафорт мав бізнес в Україні щонайменше за два роки до виборів 2016 року.

Суддя Джексон на це відповів, що для розслідувачів «логічно й доречно» з’ясувати відносини Манафорта з Януковичем.

У січні 2017 року розвідслужби США виступили зі спільною заявою про те, що російська влада вела масштабну діяльність з метою впливу на перебіг президентської виборчої кампанії 2016 року.

Такі ж звинувачення, як і Манафорту, були висунуті і його давньому діловому партнеру Річарду Гейтсу. Після представлення нових звинувачень спеціальним радником ФБР Робертом Мюллером Гейтс визнав себе винним у змові проти Сполучених Штатів і в тому, що брехав слідчим.

Манафорт себе винним не визнав. У справі про втручання Росії у вибори в США він постане перед судом у вересні.

Як повідомлялося, Манафорт 17 разів приїжджав в Україну в 2014 і 2015 роках для роботи на виборах. Він, як стверджується, порадив Партії регіонів перейменуватися на «Опозиційний блок».

Наприкінці лютого 2018 року спецпрокурор ФБР Мюллер подав новий обвинувальний акт у зв’язку з тим, що Манафорт у 2012 році нібито таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання проросійського уряду України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: