Крим залишився без електроенергії

Читать на русском
В анексованому Росією Криму повідомляють про масштабне відключення електрики, в містах не працюють світлофори і з перебоями працює мобільний зв'язок.
MIGnews

В анексованому Росією Криму повідомляють про масштабне відключення електрики, в містах не працюють світлофори й із перебоями працює мобільний зв'язок.

Про це повідомляють «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

Чим Кримський міст загрожує Україні та чи є можливість відповісти РФ?Російська окупаційна влада 16 травня відкрила рух легкових автомобілів на Кримському мосту. Про наслідки для України розповіли експерти.

Відзначається, що знеструмлений увесь Сімферополь: немає світла в торгових центрах, кафе, стоять тролейбуси. Про відключення електроенергії повідомляють жителі Севастополя та Ялти.

Крім того, у виданні додають, що мобільний зв'язок працює з перебоями, зв'язок у російській мережі МТС у Криму відсутній повністю, мобільний оператор Win mobile працює з перебоями.

Також із посиланням на жителів окупованого півострова повідомляють про відключення в соцмережах. У виданні додали, що в «Севастопольенерго» поки що не коментували цю ситуацію.

Відзначається, що територія всього Криму була відключена від енергопостачання близько 15:25. Цю інформацію підтвердили два джерела в підприємствах телекомунікаційної сфери Криму.

«Весь Крим і Севастополь знеструмлені. Лежить усе. У причинах розбираємося», – зазначив співрозмовник агентства.

Друге джерело видання припустило, що аварійне відключення відбулося на так званому енергомості з Кубані до Криму.

Пізніше так званий голова окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив у Facebook, що на підстанції «Тамань» через стрибки напруги спрацювала протиаварійна автоматика й сталося відключення ліній. За його словами, весь Крим залишився без світла, але він пообіцяв, що протягом трьох годин енергопостачання буде відновлене, а також попросив дотримуватися спокою.

Нагадаємо, в лютому нинішнього року Керч, Феодосія та населені пункти Ленінського району сиділи без світла. Також повідомлялося, що частину Феодосії перевели на резервне живлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: