На польського політика подали скаргу за висловлювання про українців

Читать на русском
Польські журналісти поскаржилися в комісію Сейму з питань депутатської етики на віце-маршалка парламенту через його заяви про медичних працівників з України.

Польські журналісти з OKO.press повідомили, що поскаржилися в комісію Сейму з питань депутатської етики на віце-маршалка парламенту Станіслава Тишку через його заяви про медичних працівників з України в ефірі одного з телеканалів.

Як пише «Слово і Діло», раніше Тишка заявив, що через працевлаштування нібито менш кваліфікованих медичних працівників з України в польських лікарнях вмирає більше людей.

Коли повернуться заробітчани: плюси та мінуси трудової міграції українцівУкраїнці поступово перетворюються на націю трудових мігрантів. Політолог Олександр Радчук розбирався, до яких наслідків може призвести ця тенденція.

Посольство України вимагає вибачень від Тишки за «ксенофобську й примітивну спробу перекласти провину на іноземців».

Своєю чергою в Міністерстві охорони здоров'я Польщі заявили, що не знають жодного випадку смерті пацієнта в результаті медичних помилок української медсестри або відсутності в неї професіоналізму.

«_Віце-спікер Станіслав Тишка, доктор гуманітарних наук, юрист і філософ, мовчить. Попри неодноразові спроби, нам не вдалося отримати від нього коментарів. Не відповів він і на заяву посольства України»), – наголошується в скарзі.

Зазначається, що Тишка не оприлюднив доказів своїх звинувачень щодо медсестер або лікарів з України.

У виданні вимагають терміново зайнятися цим висловлюванням згідно з регламентом Комісії.

Нагадаємо, цими днями у Варшаві проходить Х засідання Парламентської асамблеї України й Польщі.

Раніше Велика Британія розкритикувала польський закон про Інститут нацпам'яті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: