У Варшаві стартує українсько-польська парламентська асамблея

Читать на русском
У Варшаві у вівторок, 12 червня, стартує Х засідання Парламентської асамблеї України й Польщі.

У Варшаві у вівторок, 12 червня, стартує Х засідання Парламентської асамблеї України й Польщі. Воно триватиме два дні, протягом яких планується розглянути низку питань, серед яких, зокрема, спільні дії з блокування «Північного потоку-2».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Північний потік-2» не вплине на економіку України, тому що його не буде. Чи буде?Порошенко вважає, що будівництво газопроводу Північний потік-2 не буде завершене, оскільки проти його спорудження рішуче налаштовані США, а проти них ніхто не піде. Чи так це, розповіли експерти.

У перший день засідання будуть обговорюватися енергетична безпека в регіоні та координація дій із блокування будівництва «Північного потоку-2», військове співробітництво й поглиблення відносин України з ЄС і НАТО, співробітництво у сфері обміну молоддю.

Наступного дня, 13 червня, планується виїзна сесія, під час якої депутати відвідають LNG термінал для зрідженого газу в місті Свіноуйсьце на узбережжі Балтійського моря.

Дискусію політиків у рамках Парламентської асамблеї з українського боку очолюватиме заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, а з польського – віце-маршалок Сейму Ришард Терлецький.

З польської сторони в дискусії візьмуть участь також уповноважений уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський, заступник голови МЗС Бартош Цихоцький, а також заступниця міністра освіти Мажена Махалек.

Раніше в МЗС Польщі заявили, що закон про Інститут нацпам'яті потрібно змінити.

Також відзначимо, Польща готова заплатити за військову базу США для стримування агресії РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: