У Польщі затримали громадянку Росії

Читать на русском
У Польщі Агентство внутрішньої безпеки затримало громадянку Росії Катерину С., яку підозрюють у веденні підривної діяльності проти республіки.

У Польщі Агентство внутрішньої безпеки затримало громадянку Росії Катерину С., яку підозрюють у веденні підривної діяльності проти республіки.

Про це в четвер, 17 травня, повідомляє агентство PAP з посиланням на прес-секретаря міністра-координатора спецслужб Станіслава Шарина, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що росіянка, котра жила в країні з 2013 року, буде виселена з Польщі. За даними правоохоронців, жінка і ще четверо осіб, яким вже заборонили в'їжджати до Польщі на п'ять років, брали участь у заходах антипольської спрямованості.

За словами Шарина, громадянка Росії разом зі своїми спільниками займалися «підживлення польсько-української ворожнечі в соціальній і політичній сфері», намагалися підірвати постулати польської історичної політики і замінити їх на російське трактування. Шарин підкреслив, що вони також намагалися «консолідувати проросійське середовище» в Польщі.

Затримання проходили на тлі нейтралізації роботи двох організацій, «які беруть участь у гібридній та інформаційній війні проти Польщі». Спецслужби впевнені, що за цими структурами стоїть Росія. Також розслідування проводяться проти поляків, які, за версією слідства, «брали участь в російській інформаційній війні проти Польщі».

Раніше повідомлялося, що Польща відреагувала на відкриття Кримського моста.

Також відзначимо, в Польщі потрапив в аварію автобус з українцями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: