Від України вимагають підняття цін на газ для населення: заява Держдепу

Читать на русском
Державний департамент США солідарний з позицією МВФ і вимагає підвищення цін на газ для населення.

Державний департамент США солідарний з МВФ і закликає Україну виконати умови Фонду, підвищивши ціни на газ для населення і створивши антикорупційний суд.

Про це в Twitter повідомила спікер Держдепу Хізер Нойерт, передає Слово і Діло.

«Сьогодні виконуючий обов'язки держсекретаря США Джон Салліван зустрівся з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і підтвердив підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії. Салліван закликав Україну подвоїти зусилля з реформ і слідувати програмі МВФ, прийнявши законодавство для створення незалежного антикорупційного суду і підвищивши тарифи на газ», - зазначила Нойерт.

«Нафтогаз» вирішив підвищити ціну газуВ Нафтогазі підвищили ціну на свій природний газ із травня на 5,5% і пропонують ресурс на 400 грн. тис. куб. м дорожче.

Крім того, сторони звернулися до РФ із закликом виконати свої зобов'язання по мінським угодами і припинити окупацію українського Криму.

Додамо, в березні 2018 уряд залишив незмінним тариф до червня 2018 року.

Ціна на газ для населення становить 4942 грн. за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, - 6958 грн. за тисячу кубометрів.

У МВФ вважають, що ціни на енергоресурси в Україні стали політичним питанням.

Кредитори переконані, що різниця в цінах на газ на українському ринку є причиною корупції і неекономічного споживання, тому їх необхідно підвищити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: