В яких країнах немає послів України

Читать на русском
Станом на 8 червня Україна не призначила послів в 16 країнах світу, а сама процедура призначення досить тривала.

Станом на 8 червня Україна не призначила послів в 16 країнах світу, а сама процедура призначення досить тривала.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України, передає Слово і Діло.

Відомство вживає всіх необхідних заходів для оперативного заповнення наявних вакансій глав дипломатичних представництв, підкреслили в МЗС України.

Згідно із заявою, українських послів немає в таких країнах: Алжирській Народній Демократичній Республіці; Республіці Вірменія; в Грецькій Республіці; Королівстві Данія; Естонській Республіці; Ефіопії; Ірландії; Киргизькій Республіці; Республіці Куба; Латвійській Республіці; Республіці Перу; Південно-Африканській Республіці; Російської Федерації; Республіці Хорватія; Чорногорії; Швейцарській Конфедерації.

Консула України в Гамбурзі звинуватили в антисемітизмі: реакція соцмережУкраїнський консул Василь Марущинець публікував в соцмережах пости антисемітського характеру. в МЗС почали перевірку.

У МЗС підкреслили, що процедура призначення керівників закордонних дипломатичних установ є тривалою і має цілий ряд етапів.

«Зокрема підбір кандидатури, узгодження кандидата президентом України, очікування на агреман приймаючої сторони, підготовка Указу президента», - уточнили в МЗС.

Також, у відомстві відзначили, що «в даний час очікується отримання агреманів для кількох послів» - тобто попередньої згоди держави на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави.

Раніше повідомлялося, що Порошенко прийняв вірчі грамоти від нових послів.

Нагадаємо, в травні виник скандал з консулом України в Гамбурзі через прояви антисемітизму в соцмережах з його боку. Пізніше МЗС звільнило консула з посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: