Порошенко прийняв вірчі грамоти від нових послів

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від посла Нідерландів, Лівану, Судану.

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від посла Нідерландів Едуарда Гукса, посла Лівану Алі Дахера і посла Судану Мохаммада Еїса Ісмаїла Дахаба.

Про це в середу, 10 січня, прес-служба президента України, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що під час зустрічі Порошенка з послом Королівства Нідерланди Едуардом Гуксом були відзначені позитивні тенденції в торговельно-економічній та інвестиційній сфері, а також констатовано, що реалізація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уже дає позитивні результати й для нідерландського бізнесу.

Окрім цього, посол Нідерландів привітав реформаторські зусилля Порошенка і поінформував про підтримку програм навчання українських суддів, зокрема в Одесі і Львові.

Співрозмовники також обговорили взаємодію в питанні притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака рейсу МН17 над Донбасом влітку 2014 року.

Під час бесіди з послом Ліванської Республіки Порошенко обговорив питання активізації політичного діалогу, а також перспективи розвитку подальшої взаємодії в торгово-економічній сфері. Президент України наголосив на важливості проведення в цьому році в Києві чергового засідання Міжурядової українсько-ліванської комісії з торговельно-економічного співробітництва, а також Українсько-ліванського бізнес-форуму.

Порошенко підкреслив, що Ліван є важливим торговим партнером України в Близькосхідному регіоні, окремо відзначивши зростання на 25% українського експорту в цю країну за останній рік.

Під час розмови з послом Республіки Судан була відзначена готовність проведення політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами двох країн для посилення двостороннього співробітництва в торговельно-економічній сфері.

Нагадаємо, минулого року президент Петро Порошенко здійснив 26 закордонних візитів в 18 країн. Зокрема два візити були державними, сім - офіційними і 17 - робочими.

Також Порошенко в 2017 році позбавив українського громадянства майже 5200 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: