Мураєв вибачився перед Сенцовим - відео

Читать на русском
Євген Мураєв, слова якого щодо політв'язня Олега Сенцова викликали скандал, своєрідно вибачився.

Народний депутат Євген Мураєв, слова якого щодо політв'язня Олега Сенцова викликали скандал в українському суспільстві, своєрідно вибачився перед останнім: парламентарій звинуватив владу у тому, що та залишила Сенцова без турботи і лише використовує його ім’я у політичних цілях.

Як пише «Слово і Діло», відповідні заяви були озвучені у спеціальному відеозверненні.

Прости, Олег...Евгений Мураев

«Вибач, що вони кинули тебе разом з Кримом. Вибач, що вони здали тебе і країну. Вони грають на твоєму імені, щоб далі бути при владі і заробляти на війні. Вибач їх за це, якщо зможеш. Я їх пробачити не можу. Я зроблю все, щоб час покидьків закінчився і всі політв'язні повернулися додому. Вибачте хлопці, що так довго. Потерпіть, ще трохи», - сказав нардеп.

Мураєв на своїй сторінці у Facebook ще раз звинуватив владу у використанні імені Олега Сенцова та інших політичних в’язнів для потреб «пропаганди». За його словами, він «не може вважати Сенцова терористом і ніде подібного не стверджував».

«Просто тому, що не бачив матеріалів справи і не є судом, щоб когось звинувачувати або виправдовувати», - пояснив депутат.

МЗС вимагає від Росії звільнити українських політв'язнівНа території Росії і анексованого Криму знаходиться понад 60 українців, які є політичними в'язнями.

Як відомо, нардеп Мураєв в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що український політв'язень Олег Сенцов «готував підпали та вибухи» і «для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм».

Представник «Народного фронту» Сергій Пашинський під час виступу з трибуни парламенту 8 червня звернувся до СБУ та ГПУ з вимогою порушити кримінальні справи проти Мураєва.

Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо народного депутата Євгена Мураєва за статтями «державна зрада» та «завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину».

Порошенко відреагував на скандальну заяву Мураєва.

Також Павло Клімкін вважає, що, за логікою нардепа Євгена Мураєва, «терористами» можна назвати всіх українців, які протистоять агресії Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: