Порошенко анонсував ухвалення закону про колаборантів

Читать на русском
Порошенко сказав про новий законопроект в контексті обговорення проекту закону про громадянство з представниками кримських татар.

Із законопроекту про громадянство буде виключена «норма про колаборантів».

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим і його замом Ільмі Умеровим, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко підписав указ про нові санкції щодо РФПрезидент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 2 травня 2018 року про введення нових санкцій проти Росії і продовження вже існуючих.

Так, Порошенко заявив про необхідність забезпечити захист українців і кримських татар на законодавчому рівні. Крім того, він зазначив, що для посилення ефективності боротьби з нелегальною міграцією він вніс на розгляд парламенту законопроект про громадянство. Разом з тим, Порошенко пізніше відкликав цей законопроект.

За словами глави держави, із законопроекту буде виключена «норма про колаборантів». Таким чином, за словами Порошенка законопроект буде розділений на дві частини: закон про громадянство і закон про колаборантів.

«У цьому проекті були норми, які з одного боку захищають не тільки кримських татар, а й українців, які опинилися на окупованій території і були змушені під тиском прийняти російське громадянство і закон повинен захистити їх. Але є окрема невелика частина громадян, які добровільно стали колаборантами - пішли працювати в поліцію, ФСБ, незаконні органи влади. Я ухвалив рішення, що відкличу законопроект про громадянство», - заявив він.

Нагадаємо, про те, що Порошенко відкликав свій законопроект, яким пропонувалося позбавляти українського громадянства жителів анексованого Росією Криму, які брали участь в російських виборах, стало відомо 16 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: