Пожежа в лісі Чорнобиля: нові подробиці

Читать на русском
Рятувальники продовжують ліквідацію загоряння лісової підстилки в Чорнобильській зоні, пожежа поки що не локалізована.

Рятувальники продовжують ліквідацію загоряння лісової підстилки в Чорнобильській зоні, пожежа поки що не локалізована.

Про це у вівторок, 5 червня, повідомляє ДСНС передає «Слово і Діло».

Авіація рятувальників вже скинула близько 86 тонн води. На місці подій працюють два літаки АН-32П і вертоліт Мі-8. До гасіння пожежі в зоні відчуження залучили 126 осіб та 29 одиниць техніки.

Станом на 21:00 площа пожежі окремими осередками становить близько 6 га.

Пізніше стало відомо, що рятувальники локалізували пожежу в Чорнобильській зоні. Про це під час брифінгу 5 червня заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін.

«На даний момент ми констатуємо, що площа (пожежі) зменшена з 12 га до 6 га. Верхової пожежі в цій зоні не спостерігається, триває гасіння окремих ділянок трави і пеньків. Зараз всі сили і засоби ДСНС зосереджені в районі с. Копачі, де знаходиться молодий ліс», - зазначив Чечоткін.

Він додав, що в цілому ситуація на місці загоряння контрольована. Відзначається, що авіація ДСНС завершила роботу на місці загоряння і зараз там працюють тільки наземні підрозділи.

«На даний момент швидкість вітру складає 3 м/с, тому загрози поширення пожежі за межі зони відчуження немає», - додав глава ГСЧС.

У той же час в Мінекології повідомляють, що радіаційний фон в зоні відчуження контролюється системою контролю радіаційного стану (АСКРС) ГСП Екоцентр в безперервному режимі на 39 пунктах. Дані цілодобово проступають в диспетчерський центр раз на годину, а в умовах надзвичайної ситуації - раз у 2 хвилини. Система переведена в режим НС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: