Пожежа в Чорнобилі: площа скоротилася до двох гектарів

Читать на русском
У зоні ЧАЕС продовжуються заходи щодо ліквідації пожежі на загальній площі близько 2 гектарів. Відкритого вогню немає.

У зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжуються заходи щодо ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 2 гектарів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

Пожежа в Чорнобилі: чи є небезпека та чому загорання може бути не останнім?5 червня виникла пожежа в Чорнобилі. Спочатку загорілася трава, полум'я перекинулося на дерева. В результаті горів лісовий масив площею близько 10 гектарів.

«Ситуація контрольована. Відкритого вогню немає, спостерігається тління двох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків», – ідеться в повідомленні.

До гасіння пожежі залучені 35 одиниць техніки та 150 осіб.

Авіацією ДСНС з початку робіт здійснені 53 скидання (244 тонни), з них літаками АН-32П здійснені 23 скидання води (184 тонни), вертольотом Мі-8 здійснені 30 скидань води (60 тонн).

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони виявили задимлення та загорання.

Оперативне відео щодо ліквідації пожежі сухої трави у Чорнобильській зоні 1ГУ ДСНС України у Київській області

Протягом дня рятувальники продовжували гасіння пожежі із залученням авіації. Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі в Чорнобильській зоні знайшли смолоскипи.

За даними ДСНС, станом на ранок 6 червня в зоні ЧАЕС спостерігаються окремі осередки горіння та задимлення на площі близько 5 га.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі в зоні ЧАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: