Манафорт намагався тиснути на свідків – спецпрокурор США

Читать на русском
Американський спецпрокурор попросив суд скасувати домашній арешт екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа.

Спеціальний прокурор ФБР Роберт Мюллер звинувачує колишнього голову президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта в спробі тиску на свідків..

Про це йдеться в клопотанні спецпрокурора, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

У клопотанні до суду від 4 червня Мюллер заявив, що Манафорт кілька разів намагався зв'язатися з двома представниками компанії The Hapsburg Group – компанії, з якою він працював до 2014 року, щоб просувати інтереси колишнього президента України Віктора Януковича.

Згідно з клопотанням, Федеральне бюро розслідувань США має документи, заяви і телефонні розмови, які вказують на спробу контакту із потенційними свідками в лютому, що є порушенням вимог звільнення Манафорта з-під арешту.

У зв'язку з цим Мюллер просить суд скасувати чи переглянути рішення відправити екс-голову кампанії Трампа під домашній арешт до початку судових слухань.

Як відомо, 30 жовтня 2017 року Міністерство юстиції США оприлюднило висунені політтехнологу Полу Манафорту і його парнеру Річарду Ґейтсу обвинувачення загалом у 12 випадках правопорушень. В обвинувальному акті йшлося, що Манафорт і Ґейтс у період принаймні з 2006 до 2015 року заробили в результаті їхньої роботи в Україні десятки мільйонів доларів і з метою приховати ці суми протягом 2006-2016 років відмивали ці кошти через численні компанії, партнерства і банки у США й інших країнах. Обидва це заперечують. Їх відправили під домашній арешт.

Нагадаємо, суд відмовився зняти з Манафорта одне зі звинувачень.

Раніше суддя також не закрив справу проти Манафорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: