Міст Метро в Києві може завалитися – експерт

Читать на русском
Міст Метро, який проходить через річку Дніпро, може завалитися будь-якої миті, якщо міська влада не проведе його реконструкцію.

Міст Метро, який проходить через річку Дніпро в Києві, може завалитися будь-якої миті, якщо міська влада не проведе його реконструкцію найближчим часом.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив співавтор проекту моста Георгій Росновський в інтерв'ю «Громадському радіо».

Омелян запланував побудувати десять грандіозних автобанівВ Україні до 2030 року планують побудувати десять автомагістралей на умовах концесії із залученням приватних інвесторів.

«Міст мав простояти 100 років (збудований у 1965 році – ред.), якщо за ним стежити. Але цей міст Метро вже через років 30 почав викликати великі побоювання. Тому що обстеження показало, що там багато тріщин і арматура в поганому стані. Чому все це відбувається? Під час будівництва дві напіварки стягують стяжкою, в якій перебувають пучки арматур, так ось ці пучки арматур як слід не ізолювали», – сказав проектувальник.

На його думку, капремонт не допоможе, потрібна реконструкція.

«Потрібно потихеньку розбирати дорогу авторуху, розбирати деякі конструкції, й замість двох смуг робити по три смуги. У мене зроблений такий проект. Так, уже років десять, як заборонили рух мостом важкого транспорту, але все одно міст під загрозою. У мене є інші матеріали й обстеження, де чітко написано, що міст Метро може впасти в будь-який момент абсолютно несподівано», – сказав Росновський.

Він стверджує, що якщо міст почне валитися, то завалиться повністю.

Нагадаємо, початок реконструкції Шулявського шляхопроводу в Києві вкотре перенесли.

Також Віталій Кличко розповів, що рік-півтора достатньо для того, щоб завершити ремонт Шулявського мосту й збудувати розв'язку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: