Гройсман розповів, скільки в Україні об'єднаних громад

Читать на русском
В Україні створено 705 об'єднаних територіальних громад. Вони існують майже у всіх областях.

В Україні створено 705 об'єднаних територіальних громад.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує «Урядовий портал».

Глава українського уряду сказав, що об'єднання в громади допомагає громадянам вирішувати нагальні питання, що в підсумку прискорює розвиток території.

«Важливо усвідомлення людьми цінностей об'єднання - при збереженні сіл і самобутності. Це дає можливість вийти на новий рівень вирішення питань, які цікавлять людей - освіти, охорони здоров'я, дороги тощо. Ми, як держава, допомагаємо», - повідомив прем'єр-міністр.

Гройсман зазначив, що потрібно формувати стратегії розвитку громад.

«Люди краще знають, що їм потрібно. А ми, в рамках пріоритетів держави, будемо це підтримувати. Зараз повністю перебудовуємо роботу Кабінету міністрів. Ми затвердили програму роботи на 5 років - з пріоритетами і завданнями ... ми бачимо, куди повинні прийти і що зробити», - зазначив він. Також він сказав, що механізми об'єднання є навіть у людей, які проживають на територіях Луганської області і Донецької області.

«Три кити децентралізації - повноваження, фінансовий ресурс і відповідальність. За державою закріплюється функція контролю. Законодавчі основи всіх процесів ми вже (частково) є і надалі опрацьовуємо. Наше прагнення - щоб вся Україна складалася з сильних, самодостатніх, розвинених суспільств. Це змінить життя українців в кращу сторону. Люди будуть свідками цього», - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо не створять Антикорупційний суд.

Раніше Порошенко переніс терміни створення Антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: