Башар Асад відвідає з офіційним візитом Північну Корею

Читать на русском
Асад висловив намір здійснити офіційний візит в КНДР і провести зустріч з лідером країни Кім Чен Ином

Президент Сирії Башар Асад висловив намір здійснити офіційний візит в КНДР і провести зустріч з лідером країни Кім Чен Ином.

Про це повідомила північнокорейська газета Rodong Sinmun, пише «Слово і Діло».

За її відомостями, відповідну заяву Асад зробив під час церемонії вручення вірчих грамот (яка відбулася 30 травня) новим послом КНДР в Сирії.

«Я сповнений рішучості в майбутньому відвідати КНДР і зустрітися з верховним керівником Кім Чен Ином», — наводить газета слова Асада.

Сирійський президент також зазначив, що завдяки політиці лідера КНДР останнім часом на Корейському півострові спостерігаються позитивні зміни. «Уряд Сирії і надалі має намір підтримувати політичний курс КНДР», — додав Асад.

Паралельно Сирійська Арабська Республіка визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії, які були створенні в результаті збройної агресії РФ проти Грузії у серпні 2008 року. У відповідь на визнання так званих «республік»: Грузія почала процедури щодо розриву дипвідносин з Сирійською Арабською Республікою «у зв’язку з визнанням Сирією незалежності невід’ємних частин Грузії — Абхазії і Цхінвальського регіону».

Раніше Трамп підтвердив зустріч з Кім Чен Ином.

Нагадаємо, 24 травня президент США заявив про скасування спільного саміту з Кім Чен Ином, який планували провести 12 червня в Сінгапурі. За його словами, скасування зустрічі обумовлена «ворожими висловлюваннями» північнокорейського лідера.

Після скасування зустрічі лідери КНДР і Південної Кореї провели незаплановану зустріч в прикордонному пункті Пханмунджом, на якій Кім Чен Ин підтвердив свій «твердий намір» провести саміт з Дональдом Трампом 12 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: