Трамп скасував зустріч із лідером КНДР

Читать на русском
Дональд Трамп скасував довгоочікувану зустріч із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, оскільки вважає її зараз недоречною.

Президент США Дональд Трамп скасував довгоочікувану зустріч із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, оскільки вважає її зараз недоречною.

Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на листа, якого голова Сполучених Штатів написав керівнику КНДР, пише «Слово і Діло».

Назвали місце зустрі Трампа та Кім Чен ИнаПрезидент США Дональд Трамп та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрінуться 12 червня в Сінгапурі.

«Я з великим нетерпінням чекав на зустріч із Вами. Але, на жаль, зважаючи на величезний гнів та відкриту ворожість у Вашій останній заяві, я вважаю, що наразі недоречно проводити цю давно заплановану зустріч», – пише американський президент.

Планувалося, що лідери двох країн зустрінуться 12 червня на саміті в Сінгапурі.

Як передає «Європейська правда», також у своєму листі Трамп зазначає, що високо цінує «час, терпіння й зусилля» Кім Чен Ина, які той витратив у процесі організації давно очікуваної зустрічі.

Президент США наголошує, що цим листом повідомляє про скасування двостороннього саміту.

«Ви говорите про ваші ядерні можливості, та наші є настільки масивними й потужними, що я молюся Богу, щоб вони ніколи не були застосовані», – додав Трамп.

Разом із тим Трамп подякував Кім Чен Ину за звільнення американських заручників і висловив сподівання, що в майбутньому запланована зустріч таки відбудеться.

У четвер стало відомо, що Північна Корея завершила демонтаж ядерного полігону Пхунгері. КНДР пообіцяла закрити полігон після того, як президент США Дональд Трамп анонсував зустрч із Кім Чен Ином у Сінгапурі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: