Путін у Сочі зустрівся з Асадом

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін зустрівся в Сочі зі своїм сирійським колегою Башаром Асадом.

Президент Росії Володимир Путін зустрівся в Сочі зі своїм сирійським колегою Башаром Асадом.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє в четвер, 17 травня, прес-служба Кремля.

Звір Асад: як Росія потрапила в сирійську пасткуУ Російської Федерації немає можливості протистояти військовим можливостям західної коаліції в Сирії.

Зазначено, що лідери двох країн провели переговори, в ході яких обговорили напрямки спільної роботи.

Зокрема, Путін зазначив, що терористи в ключових точках Сирії склали зброю. Глава РФ привітав Асада «зі значними успіхами сирійської урядової армії» в боротьбі з бойовиками.

«Завдяки зусиллям, що зроблені вашими військовослужбовцями за останній час, зроблені дуже важливі кроки в подальшому зміцненні законної влади», - зазначив російський президент.

Він сказав, що, оскільки терористи здалися в ключових точках, то це дозволило відновити інфраструктуру Сирії і «відсунути їх, практично припинити їх функціонування поблизу сирійської столиці».

Путін додав, що після того, як були досягнуті успіхи на ниві війни, були створені «додаткові умови» для того, щоб відновити повноформатний політичний процес в Сирії.

«Сьогоднішня зустріч дає нам добру нагоду виробити спільні позиції на майбутній період в тому, що стосується переговорного процесу в Астані та в Сочі», - в свою чергу наголосив Асад.

На зустрічі з Путіним він також подякував російським Збройним силам, і особливо Повітряно-космічним силам за їхній внесок в боротьбу з тероризмом в Сирії.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав переговори «досить ґрунтовними».

«Було наголошено на необхідності створення додаткових умов для відновлення повноформатного політичного процесу, відзначені успіхи і в ході астанінського (процесу), і в рамках Конгресу сирійського народу, який відбувся в Сочі», - сказав Пєсков.

За його словами, «тепер в ході переговорів йшлося про такі спільні кроки».

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель анонсувала три головні теми, які має намір обговорити з президентом РФ Путіним.

Також Меркель і Путін провели телефонні переговори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: