Учні поскаржилися на ЗНО з англійської мови

Читать на русском
Український центр оцінювання якості освіти, який регулює проведення Зовнішнього незалежного оцінювання, надав роз’яснення щодо результатів ЗНО з англійської мови.

Український центр оцінювання якості освіти, який регулює проведення Зовнішнього незалежного оцінювання, надав роз’яснення щодо результатів ЗНО з англійської мови, що пройшло 1 червня. Після тестування школярі з десятків міст України поскаржилися на погані умови його проведення.

Про це йдеться на сторінці УЦОЯО у Facebook, пише «Слово і Діло».

Учні та їхні батьки висловилися щодо проблем з частиною аудіювання під час тестування з англійської мови. Більшість скарг надійшло через погану якість звуку, нерозбірливу вимову та застарілу техніку, на якій було ледве чутно розмову.

«Я знаю англійську досить непогано, але ЗНО було складне, особливо частина з аудіюванням. Магнітофон не могли увімкнути дуже довго, аудіювання не було чутно, бо я сиділа далеко і було чутно відлуння. Я наробила 16 помилок у всьому тесті, в мене був такий шок, я ще досі відійти не можу. Коли я тренувалась, максимум було по 5 помилок. Пробне я склала на 192 бали. Мене просто це дуже засмутило і образило», — розповіла у коментарі Громадському випускниця з Тернополя Христина Полотнянко.

Скарги щодо неякісної частини аудіювання під час тестування з англійської надійшли з Києва, Київської області, Львова й області, Хмельницького, Тернополя, Умані, Ужгорода та інших міст.

Школярка з Хмельницького повідомила, що на пробному ЗНО з англійської якість звуку була нормальною, однак на основній сесії «усі слова змішалися докупи через ехо, шуми та «зжовування» ключових слів».

У Броварах учні заявили, що в школі були старі колонки, репіння яких заважало почути аудіозапис.

В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що найбільше скарг надійшло з Києва.

В УЦОЯО зазначили, що максимальні 200 балів отримає не той учень, який виконав вірно усі завдання тесту, а той, хто набере серед усіх найбільшу кількість балів. Крім того експертна комісія Центру зазначила, що ретельно вивчаються завдання тесту і після цього лише встановлюється поріг «склав/не склав».

Нагадаємо, що 4 червня відбудеться ЗНО з біології, 6 червня – з історії України, 8 червня – з географії, 11 червня – з фізики, 13 червня – з хімії.

Раніше з'ясувалося, скільки випускників зареєструвалося на ЗНО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: