У Європі розкритикували спецоперацію СБУ

Читать на русском
В організації Репортери без кордонів в середу, 30 травня, розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко українськими правоохоронцями.

В організації Репортери без кордонів в середу, 30 травня, розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Я поки живий»: в мережі обговорюють «воскресіння» журналіста БабченкаАркадій Бабченко живий. Його вчорашнє вбивство виявилося спланованою спецоперацією Служби безпеки України.

Так, генеральний секретар організації Репортери без кордонів Крістоф Делуар висловив обурення такою маніпуляцією.

«Репортери без кордонів рішуче висловлюють обурення у зв'язку зі що розкритою маніпуляцією, проведеною українськими спецслужбами в рамках існуючої ними інформаційної війни. Завжди вкрай небезпечно, коли держави «грають» з фактами, особливо - коли це роблять з журналістами», - написав він у Twitter.

Жаль з приводу поширення Україною дезінформації про вбивство журналіста Аркадія Бабченка висловив і представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір. Про це він написав у Twitter.

«Щасливий, що Аркадій Бабченко живий! Я висловлюю жаль із приводу рішення про поширення неправдивої інформації про життя журналіста. Держава зобов'язана надавати громадськості правильну інформацію», - написав він.

Раніше з'явилося відео затримання «вбивці» Бабченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: