«Марне очікування»: в декількох країнах пройде акція на підтримку Кольченка

Читать на русском
26 листопада відбудеться міжнародна акція до дня народження ув'язненого в Росії активіста Олександра Кольченка.

У неділю, 26 листопада в київському аеропорту Жуляни пройде акція «Марне очікування» до дня народження ув'язненого в РФ активіста Олександра Кольченко, який засуджений до 10 років ув'язнення у виправній колонії.

Про це повідомили організатори заходу в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Учасники події чекатимуть Сашу з іменною табличкою в зоні прильоту аеропорту. Але він не прилетить. Не через скасування рейсу або погані погодні умови, а тому, що вже більше трьох років сидить за кремлівськими гратами. Там він зустріне свої 28 років», - йдеться в анонсі заходу.

Організатори відзначили, що за гратами в РФ знаходяться ще близько 60 громадян України, які переслідуються за політичними мотивами.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Їх ми також будемо чекати. Стільки, скільки потрібно», - уточнили організатори.

Планується, що активісти вийдуть з табличками, на яких напишуть імена українських політв'язнів.

Крім того, аналогічні акції заплановані в аеропортах Одеси, Львова, Праги і Варшави.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року російський суд в Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів в Криму, а Олександра Кольченко - до 10 років.

Раніше адвокат іншого українського політв'язня Романа Сущенко повідомив, що йому загрожує 20 років тюремного ув'язнення.

Детальніше про українців, яких незаконно утримують в російських в'язницях або в АР Крим, читайте в матеріалі «Українські політв'язні в Росії. Кого і за що утримує російська влада».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: