Визначено дату зустрічі голів МЗС країн «нормандської четвірки»

Читать на русском
Зустріч голів МЗС країн «нормандської четвірки» відбудеться 11 червня в Берліні, повідомив голова зовнішньополітичного відомства Німеччини Хайко Маас.

Зустріч голів МЗС країн «нормандської четвірки» відбудеться 11 червня в Берліні, повідомив голова зовнішньополітичного відомства Німеччини Хайко Маас.

Про це він повідомив на спільній з українським колегою прес-конференції в Маріуполі, пише «Слово і Діло».

Зустріч «нормандської четвірки»: про що говоритимуть та чи включаться СШАГлави держав нормандської четвірки найближчим місяцом мають намір провести зустріч, спрямовану на розгляд шляхів прискорення імплементації Мінських домовленостей. Про перспективи розповіли експерти.

«Вчора (31 травня, - ред.) і протягом останніх тижнів, у мене проходили дискусії з очільниками МЗС Франції, Росії та України. І мені дуже подобається, що нам все-таки вдалося домовитися про засідання в «нормандському форматі» на рівні міністрів закордонних справ, яке, між тим, відбудеться 11 червня в Берліні», - сказав німецький дипломат.

У свою чергу, Павло Клімкін поінформував, що на засіданні будуть підняті питання, зокрема, звільнення українських в'язнів, які перебувають як в РФ, так і на окупованій території Донбасу, а також можливий формат миротворчої місії ООН на Донбасі.

«Це повинна бути справжня місія, а не фейк, як це типово для Росії. Те, що ми бачимо зараз - це прагнення Росії легітимізувати свій протекторат на Донбасі, а також дестабілізувати нас - демократичну Україну», - сказав глава МЗС України.

Також Клімкін зазначив, що реальна місія повинна внести свій внесок у встановлення безпеки на Донбасі, після чого перебрати на себе контроль над окупованими територіями, а потім почати підготовку до демократичних виборів на цій території.

Нагадаємо також, що МЗС України звільнило консула в Гамбурзі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: