Німеччина запропонувала місце зустрічі міністрів «нормандської четвірки»

Читать на русском
Зустріч голів зовнішньополітичних відомств Франції, Росії та України в Нормандському форматі може пройти в Берліні.

Зустріч голів зовнішньополітичних відомств Франції, Росії та України в Нормандському форматі може пройти в Берліні.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас під час переговорів із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у четвер, 11 травня, в Москві, повідомляє Deutsche Welle.

Рік президентства Макрона: що не так і яка його роль у Нормандському форматі?Президент Франції Еммануель Макрон відзначає першу річницю своєї перемоги на виборах. Оцінили рік президентства французького лідера експерти.

Він також зазначив, що Нормандському формату потрібно дати новий поштовх. Водночас імовірної дати, коли може відбутися така зустріч, голова зовнішньополітичного відомства ФРН не назвав.

Маас закликав сторони конфлікту на Донбасі до відведення важких озброєнь від лінії розмежування та дотримання умов перемир'я. Він також висловив переконання, що миротворча місія ООН могла б допомогти досягти певного прогресу в справі мирного врегулювання конфлікту.

У відповідь російський міністр Сергій Лавров заявив про готовність розглянути пропозицію німецького колеги про наступну зустріч у Нормандському форматі. За словами Лаврова, під час переговорів із Маасом вони також обговорювали «конкретне наповнення такої зустрічі».

Нагадаємо, напередодні відбулася тристороння зустріч президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: