Рада Євросоюзу схвалила виділення Україні фінансової допомоги

Читать на русском
Подальші виплати будуть обумовлені тим, що Україна поважатиме демократичні механізми і верховенство закону і гарантувати повагу прав людини.

Рада Євросоюзу схвалила виділення Україні фінансової допомоги в розмірі € 1 млрд.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради, пише «Слово і Діло».

Передбачається, що позики будуть покривати потреби України у фінансуванні протягом двох з половиною років. Також зазначені кошти будуть підтримувати економічну стабілізацію і програму структурних реформ, доповнюючи ресурси, що надаються МВФ та іншими донорами. Також зазначається, що МВФ визначив дефіцит фінансування в розмірі $ 4,5 млрд на 2018 і 2019 роки.

У документах нагадується про те, що третій транш другої програми макрофінансової допомоги на € 600 млн був скасований 18 січня 2018 року через невиконання Україною узгоджених умов.

«Подальші виплати будуть обумовлені тим, що Україна поважатиме демократичні механізми і верховенство закону і гарантувати повагу прав людини. Вони будуть піддаватися економічній політиці і фінансових умов, приділяючи особливу увагу структурним реформам і розумним державним фінансам і в тому числі термінів їх виконання. Умови будуть встановлені в меморандумі про взаєморозуміння між Україною та Комісією», - наголошується в повідомленні.

Також слід зазначити, що це третій пакет фінансової допомоги українській владі від Євросоюзу, починаючи з 2014 року. У 2014 році ЄС направив Україні допомогу в розмірі € 1,6 млрд, а в 2015 році - € 1,8 млрд.

Раніше Конгрес США схвалив мільйони на військову допомогу Україні в 2019 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: