Конгрес США схвалив мільйони на військову допомогу Україні в 2019 році

Читать на русском
Палата представників Конгресу США в четвер, 24 травня, підтримала виділення в 2019 році $250 млн на надання військової допомоги Україні.

Палата представників Конгресу США в четвер, 24 травня, підтримала виділення в 2019 році $250 млн на надання військової допомоги Україні, включаючи поставки «оборонних озброєнь».

Як пише «Слово і Діло», відповідна стаття включена до прийнятого законопроекту про фінансування і політику американського Міністерства оборони на наступний рік, повідомляє ТАСС.

Військова допомога з-за кордону: хто й чим допомагав Україні в 2014-2018 рокахМайже на 250 мільйонів доларів отримала Україна технічної та гуманітарної допомоги від 20 країн світу протягом останніх чотирьох років.

Зокрема, згідно з пояснювальними матеріалами, проект пропонує «профінансувати запит президента (Дональда Трампа) щодо України, включаючи 250 млн на «летальні оборонні засоби».

Аналогічна стаття витрат уже протягом кількох останніх років закладається в закон про фінансування і напрямки політики Міноборони США.

У 2018 році на надання Україні військової допомоги, включаючи озброєння, було виділено $200 млн.

Раніше повідомлялося, що в Україні вперше пройшли випробування американських ракетних комплексів Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: