ЄС і Греція досягли угоди щодо реформ

Читать на русском
Греція і європейські структури, які виступають кредиторами країни, досягли угоди з Афінами за пакетом необхідних реформ.

Греція і європейські структури, які виступають кредиторами країни, досягли угоди з Афінами за пакетом необхідних реформ.

Йдеться про реалізацію четвертого пакета програми Європейського механізму стабільності.

Греція отримає від ЄС багатомільярдний траншГреція отримає від Єврогрупи новий кредит розміром 6,7 млрд євро. Транш буде надано двома виплатами, перша з яких запланована на лютий.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Європейської комісії.

Угоду представлять громадськості вже 24 травня.

В Афінах підтвердили готовність якомога швидше виконати взяті на себе зобов'язання за цією програмою до 21 червня поточного року. У найближчі тижні сторони продовжать інтенсивні переговори.

Нагадаємо, в Греції співробітники державних і приватних компаній почали загальний 24-годинний страйк. Протестувальники висловлюють невдоволення жорсткими заходами економії, введеними грецьким урядом під тиском міжнародних кредиторів.

В травні 2017 року Афіни і міжнародні кредитори досягли угоди щодо нових заходів економії. Відповідно до угоди, Греція зобов'язана домогтися бюджетної економії в розмірі близько 1% ВВП в 2019 році за рахунок скорочення пенсійних витрат, і ще 1% ВВП в 2020 році за рахунок зниження порога доходу, з якого починається сплата прибуткового податку.

Як відомо, ЄС виділить Греції новий транш матдопомоги.

Нагадаємо, раніше був складений рейтинг найбільш «нещасних» економік світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: