За злочини проти активістів Майдану судитимуть офіцера Нацгвардії

Читать на русском
У Києві за злочини проти активістів Майдану судитимуть силовика, що займає керівну посаду у Національній гвардії.

У Києві за злочини проти активістів Майдану судитимуть одного з колишніх керівників Департаменту громадської безпеки МВС України, який нині займає керівну посаду у Національній гвардії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

ГПУ повідомила про підозру ще двом «беркутівцям» у справі ЄвромайдануУ Департаменті спецрозслідування Генпрокуратури повідомили про підозру ще двом бійцям колишнього підрозділу «Беркут».

«25.05.2018 до Печерського районного суду міста Києва спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно одного з колишніх керівників Департаменту громадської безпеки МВС України (на даний час проходить службу на керівній посаді у Національній гвардії України)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронця судитимуть за обвинуваченням у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому службовими особами та із застосуванням фізичного насильства; перевищенні влади та службових повноважень та організації такого перевищення працівниками правоохоронних органів, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб внаслідок чого постраждали понад 300 осіб; організації умисного вбивства двох і більше осіб, вчиненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб; організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень; наданні неправомірної вигоди службовій особі (неодноразовому наданні упродовж протестних акцій неофіційних виплат співробітникам спецпідрозділів «Беркут») та вчиненні низки інших злочинів в період січня-лютого 2014 року і, зокрема, під час силового розгону 18 лютого 2014 ходи «Мирний наступ до Верховної Ради України щодо внесення конституційних змін» та штурму Майдану під виглядом антитерористичної операції.

У Генпрокуратурі нагадали, що у ході досудового розслідування до суду вносилось клопотання про відсторонення підозрюваного від посади, у задоволенні якого відмовлено, апеляційна скарга залишена без задоволення.

Також до суду вносилось клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, у задоволенні якого відмовлено, а апеляційна скарга залишена без задоволення, а підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та співвиконавців злочинів, вчинених під час протестних акцій, триває.

Нагадаємо, слідчі ГПУ можуть втратити повноваження в справі Майдану.

Раніше суд планував допитати екс-голову МВС Олександра Захарченка через убивства на Майдані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: