Суддя, що заборонив Майдан, не підтвердив свою кваліфікацію

Читать на русском
Суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін, який у листопаді 2013-го своїм рішенням заборонив мирні зібрання в центрі Києва, не пройшов кваліфікаційне оцінювання.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін, який у листопаді 2013-го своїм рішенням заборонив мирні зібрання в центрі Києва, не пройшов кваліфікаційне оцінювання.

Як пише «Слово і Діло», за повідомленням журналістів Bihus.Info, суддя Санін своїм рішенням заборонив на місяць організовувати мирні мітинги під час Революції Гідності. У квітні 2014 року Вищий адміністративний суд України це рішення скасував.

Вища рада правосуддя звільнила суддю за арешти активістів ЄвромайдануСуддя Подільського райсуду Києва Наталія Неганова незаконно виносила рішення про запобіжний захід у вигляді взяття під варту учасників Євромайдану.

Ухвалене рішення Санін пояснив браком часу: «В зв’язку зі скороченнями термінів, у зв’язку з тим, що відсутній єдиний закон про проведення мирних зібрань досі, були з порушеннями норми процесуальні», – сказав він на співбесіді у Вищій кваліфкомісії суддів.

З 2015 року суддя отримував зарплату, але не міг здійснювати правосуддя – його п’ятирічний термін сплив, а безстроково він ще не був обраний. На співбесіді в квітні 2018 Санін мав шанс підтвердити свою доброчесність. Однак цього не сталося. 4 члени колегії ВККС з 4 ухвалили рішення, де Саніна визнали таким, що не підтвердив здатність здійснювати правосуддя.

Окрім рішення щодо Майдану, суддя відомий яхтою, набутою його дружиною в березні 2014 року. Ринкова вартість судна – близько 100 тисяч доларів, натомість дружина Саніна Ганна вказала, що придбала її за половину ціни – 50 тисяч доларів.

Також подружжя користується будинком у Конча-Заспі, який орендує тесть Саніна Володимир Яцуба – колишній голова Севастопольської райдержадміністрації. Ще один будинок у користуванні площею 517 квадратів належить тещі Оксані Яцубі. По квартирі 150 та 170 квадратів належить дружині Саніна Ганні та його матері Тамарі Саніній.

Як відомо, від дій працівників правоохоронних органів щодо активістів Майдану в 2013-2014 роках визнані потерпілими 1800 осіб.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що злочини проти Майдану не мають терміну давності, а злочинці не сховаються навіть у Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: