Держдеп прокоментував висновки слідчої групи щодо катастрофи MH17

Читать на русском
В американському Держдепартаменті закликали Росію дотримуватися і виконувати резолюцію 2166 Ради Безпеки ООН.

Сполучені Штати Америки повністю довіряють висновкам міжнародної Спільної слідчої групи щодо катастрофи літака Boeing-777 рейсу MH17.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, повідомляє «Слово і Діло».

«США повністю довіряють висновкам Спільної слідчої групи (JIT), представленим голландською прокуратурою: для ураження літака Малазійських авіаліній МН-17 була застосована ракетна пускова установка з 53-ї зенітної бригади РФ, розташованої в Курську», – наголошується в документі.

«Ці висновки підтверджують і доповнюють деталі того, що ми сказали в перші дні після цієї трагедії: MH17 був збитий зенітною ракетою «Бук» класу земля-повітря, випущеною з території на сході України, яка була під контролем Росії та сил, очолюваних Росією», –підкреслили в Держдепі.

Також в США нагадали про рішення Радбезу ООН, в якому говориться, що всі причетні повинні бути притягнуті до відповідальності, а всі держави повинні в повній мірі взаємодіяти в зусиллях по встановленню такої відповідальності.

«Ми закликаємо РФ дотримуватися й виконувати Резолюцію 2166 Ради Безпеки ООН (від 2014 року). Настав час для Росії припинити свою брехню й відповідати за свою роль в ураженні літака», – заявили у Вашингтоні.

Крім цього, в Держдепі висловили впевненість в здатності голландської системи кримінального правосуддя переслідувати відповідальних законним і справедливим способом.

«Ми знову висловлюємо наші глибокі співчуття сім'ям і друзям жертв та закликаємо до встановлення справедливості від імені 298 невинних цивільних осіб, які загинули в той день», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, слідство встановило причетних до катастрофи МН17.

Раніше родичі жертв MH17 написали відкритого листа росіянам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: