Заступник скандального Бочковського також поновився на посаді

Читать на русском
Суд поновив на посаді колишнього заступника голови ДСНС Василя Стоєцького, якого 25 березня 2015 року разом із начальником служби Сергієм Бочковським затримали на засіданні КМУ.

Суд поновив на посаді колишнього заступника голови ДСНС Василя Стоєцького, якого 25 березня 2015 року разом із начальником служби Сергієм Бочковським затримали на засіданні КМУ.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 25 травня, повідомляють «Українські новини».

Поновлення Бочковського на роботі не означає, що слідство зняло з нього підозри в кримінальному провадженніРішення суду про поновлення Бочковського не пов'язане з кримінальним провадженням проти нього. Чиновника дійсно неправильно звільнили.

16 травня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним розпорядження Кабінету міністрів про звільнення Стоєцького. Також суд відновив Стоєцького на посаді заступника голови ДСНС з 26 березня 2015 року та стягнув зі служби середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 463,6 тис. грн.

Суд постановив допустити негайне виконання судового рішення в частині поновлення Стоєцького на посаді.

У квітні цей же суд аналогічне рішення ухвалив щодо Бочковського. Однак після цього колишнього голову ДСНС не пускали на роботу, пояснивши, що пропустити його можуть лише після відповідного рішення Кабінету міністрів.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року керівник ДСНС Сергій Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані прямо на засіданні Кабінету міністрів і вивезені з будівлі уряду для проведення слідчих дій.

МВС висувало Бочковському закупівлю палива за завищеними цінами у приватних компаній «Юкойл» та «Альянс» за відкат у 15-20%. Також Бочковський нібито щомісяця збирав хабарі з начальників обласних управлінь служби.

У листопаді 2015 року обвинувальний акт за підозрою Бочковського та Стоєцького в скоєнні кримінальних правопорушень був скерований до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: