Назвали актуальний розмір золотовалютних резервів НБУ

Читать на русском
З 2015 року золотовалютні резерви Нацбанку України зросли майже в три з половиною рази, заявив президент Петро Порошенко.

Золотовалютні резерви Національного банку України на сьогодні перевищують 18 мільярдів доларів.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив президент Петро Порошенко в ході засідання Національної інвестиційної ради, повідомляє прес-служба глави держави.

ВВП зростає 9 кварталів поспіль: як рахує Держстат та чи вірити даним?На Погоджувальній раді ВР Степан Кубів заявив, що ВВП України зростає вже дев'ять кварталів поспіль. Чи об’єктивні дані, розбирались експерти.

«Золотовалютні резерви НБУ перевищують 18 мільярдів доларів, тоді як на певний момент у п'ятнадцятому році вони всохли майже до п'яти з половиною. Отже, за цей час вони зросли майже в три з половиною рази», – заявив він.

За словами Порошенка, зараз в Україні діють 82 «стійких і платоспроможних банки», 39 із них – це банки з іноземним капіталом, а 20 – зі 100% іноземного капіталу.

Як повідомлялося, в квітні міжнародні резерви України зросли на 1,3% й склали 18,421 мільярда доларів. Основним фактором зростання виступила купівля Нацбанком валюти на міжбанківському ринку.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявляв, що економіка України демонструє зростання дев'ять кварталів поспіль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: