ПриватБанк виграв суд у екс-дружини Боголюбова на півмільярда

Читать на русском
Верховний суд призупинив стягнення з ПриватБанку 364 млн грн на користь А-банку Ігоря та Григорія Суркісів.

Верховний суд призупинив стягнення з ПриватБанку 364 млн грн на користь А-банку Ігоря та Григорія Суркісів, а також 500 млн грн на користь колишньої дружини екс-співвласника банку Геннадія Боголюбова Олени Боголюбової.

Як пише «Слово і Діло», відповідні ухвали суд виніс 15 травня та 21 травня, передає FinClub.

Суд вирішив призупинити процедуру виконання рішень щодо стягнення коштів до розгляду касаційних скарг ПриватБанку.

Нагадаємо, що 22 грудня 2016 року кошти Олени Боголюбової та А-банку як пов'язаних з акціонерами осіб були списані з рахунків у ПриватБанку в рамках процедури bail-in.

Bail-in – механізм, який використовується при санації проблемних банків і передбачає або конвертацію депозитів в акції фінустанови, або переоформлення внесків у спеціальний субординований кредит на поповнення капіталу.

5 лютого Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про стягнення з ПриватБанку 364 млн грн на користь А-банку.

13 квітня Апеляційний суд Дніпропетровської області залишив в силі рішення суду першої інстанції про стягнення з ПриватБанку 500 млн грн на користь Олени Боголюбової.

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку.

Згідно з цим рішенням, держава в особі Міністерства фінансів стала власником 100% акцій, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.

3 липня 2017 року Міністерство фінансів України вирішило докапіталізувати ПриватБанк ще на 38,6 млрд грн. Перший транш на 22,5 млрд грн був наданий банку в липні 2017 року, другий, на 16 млрд грн – у грудні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: