Суд призначив експертизу «наркотиків», виявлених під час затримання СБУшника

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть дізнатися, чи є вилучений білий порошок наркотиком і до якої зброї призначені патрони.
фото: прес-служба НАБУ

Суд призначив експертизу білого порошку й патронів, виявлених під час затримання детективами НАБУ начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу в місті Києві та Київській області Олександра Карамушки.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання детектива Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що під час затримання співробітника СБУ детективи НАБУ виявили два прозорих полімерних пакети з білим порошком. У Бюро вирішили провести експертизу зазначеного й просили суд призначити експертизу білого порошку, на вирішення якої поставити наступні питання: що це за речовина; чи є вона наркотиком, якщо так, то яким і яка його маса; чи є відбитки на пакетиках з білою речовиною та чи можуть вони бути придатними для ідентифікації особи; чи є зразки ДНК на білій речовині та прозорих пакетиках, а також кому належить.

Також у багажнику автомобіля, в якому затримали Карамушку, знайшли 20 патронів калібру 7,62 мм. Детективи ініціювали експертизу, поставивши за мету вирішити такі питання: чи є патрони боєприпасами; до зброї якого виду, системи, моделі, калібру призначені ці патрони; яким методом вони виготовлені (кустарним чи заводським); хто є виробником; чи є відбитки або ДНК на цих патронах і кому вони належать.

Суд задовольнив обидва клопотання й доручив експертам Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України провести комплексну молекулярно-генетичну та дактилоскопічну експертизи патронів, а також хімічну, молекулярно-генетичну й дактилоскопічну експертизи білої речовини. Крім того, суд дозволив взяти зразки відбитків пальців і ДНК Карамушки, а також пасажира, який перебував у автомобілі під час затримання.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував деталі справи затриманого НАБУ співробітника СБУ.

Раніше суд наклав арешт на майно Карамушки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: