НАБУ повідомило про підозру затриманому співробітнику СБУ

Читать на русском
Викритому на хабарі працівнику спецслужби та його посереднику повідомили про підозру в отриманні вигоди.

Затриманому детективами НАБУ на отриманні неправомірної вигоди начальнику підрозділу Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області Олександру Карамушці повідомили про підозру.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі відомства.

«Керівнику структурного підрозділу одного з міжрайвідділу главку СБУ в Києві та Київській області, викритому напередодні на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 47,5 доларів, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України. Також про підозру повідомлено й посереднику в передачі коштів. Цій особі інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 5 статті 27, частиною 4 статті 368 КК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу», – наголосили в Бюро.

За версією слідства, співробітник СБУ отримав гроші за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконний спосіб. Детективи НАБУ переконані, що підозрюваний володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України.

«Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ. Адже належне розслідування цих фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб із території України», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, в НАБУ розповіли деталі затримання співробітника СБУ.

Також директор Бюро Артем Ситник пов'язав його затримання зі спецоперацією в Державній міграційній службі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: