РНБО запровадила санкції проти російських заправок

Читать на русском
Російські нафтові компанії Роснефть, Лукойл і низка дочірніх структур російського монополіста Газпром увійшли до списку санкцій України.

Російські нафтові компанії Роснефть, Лукойл і низка дочірніх структур російського монополіста Газпром увійшли до списку санкцій України.

Як пише «Слово і Діло», згідно з додатком до рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) 2 травня 2018 року, щодо цих компаній вводяться обмежувальні заходи у вигляді блокування активів, обмеження торгових операцій і запобігання виведенню їхніх капіталів за межі України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв ввести санкції проти російських олігархівСказано 10 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Санкції вводяться терміном на три роки.

Під аналогічні заходи потрапили компанії Газпром Міжрегіонгаз, Газпром Нафта, Газпром Геологорозвідка, Газпром газнагляду й інші дочірні структури концерну. При цьому материнської компанії в цьому списку немає.

За даними Enkorr, в Україні Роснефть володіє тільки Лисичанською інвестиційною нафтовою компанією (ЛІНК), інші активи, зокрема мережу АЗС, було продано швейцарській Glusco Energy SA.

Московська біржа потрапила під санкції УкраїниРада національної безпеки і оборони України запровадила санкції проти ПАТ Московська біржа.

Нагадаємо, на минулих вихідних багато мережевих АЗС в Україні істотно підняли вартість на всі види автомобільного палива, зокрема на газ.

Раніше повідомлялося, що Україна включила російських олігархів у список санкцій.

Також до списку санкцій РНБО потрапили утікач-олігарх Курченко і пропагандистське РІА «Новини-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: