Україна включила російських олігархів до списку санкцій

Читать на русском
Україна оприлюднила оновлені санкційні списки фізичних та юридичних осіб, чия діяльність на території країни буде обмежена.

Україна оприлюднила оновлені санкційні списки фізичних та юридичних осіб, чия діяльність на території країни буде обмежена.

Як інформує «Слово і Діло», туди відтепер потрапили російські олігархи, передає в четвер, 24 травня, РБК.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв ввести санкції проти російських олігархівСказано 10 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Зокрема, зазначено, що Київ поширив нові санкції на співвласника UC Rusal Олега Дерипаску, очільника «Газпрому» Олексія Міллера, підприємців Ігоря Ротенберга та Віктора Вексельбера, сенатора Сулеймана Керімова, президента ВТБ Андрія Костіна та інших. На них усіх раніше були поширені американські санкції.

Крім них, індивідуальні санкції запроваджені щодо депутатів Держдуми, членів Ради Федерації, членів уряду Республіки Крим, керівників російських ЗМІ.

В указі президента України Петра Порошенка йдеться про те, що санкції щодо цих осіб Київ запроваджує на три роки. Обмеження полягають у блокуванні активів, запобіганні їх виведенню за межі України, а також у забороні на в'їзд до країни.

Повідомляється, що під санкціями тепер перебувають 1748 бізнесменів і політиків із різних країн, а також 756 російських, британських, кіпрських, білоруських та українських компаній.

Раніше обмеження стосувалися 1228 фізичних та 468 юридичних осіб.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони вперше внесла до списку санкцій олігарха-втікача Сергія Курченка.

Також РНБО запровадила санкції проти РІА «Новости-Украина».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: