Підозрюваного НАБУ чиновника Одеси відпустили під особисте зобов'язання

Читать на русском
Одному з чиновників, підозрюваних у причетності до розкрадання бюджету Одеси, пом'якшили запобіжний захід.
Олексій Спектор

Підозрюваному детективами НАБУ директору Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олексію Спектору пом'якшили запобіжний захід.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

На засіданні прокурор просив продовжити дію запобіжного заходу Спектора у вигляді домашнього арешту разом із покладеними обов'язками. Як зазначав прокурор, чиновник Одеської міської ради може переховуватися від слідства, спотворити або знищити речові докази, а також незаконно вплинути на свідків, експерта або спеціаліста у справі.

Своєю чергою підозрюваний та його адвокат виступали проти продовження запобіжного заходу й заявляли про необґрунтованість пред'явленої підозри.

Вислухавши обидві сторони, слідчий суддя ухвалив рішення частково задовольнити клопотання, оскільки, на його думку, заявлені прокурором ризики зменшилися. Тому суддя відпустив Спектора під особисте зобов'язання, поклавши на нього наступні процесуальні обов'язки: прибувати за першим викликом, не відлучатися з Одеси, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, утримуватися від спілкування з фігурантами справи й здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше суд зняв електронний браслет зі Спектора.

Нагадаємо, суддя також відпустив під особисте зобов'язання оцінювача будівлі збанкрутілого заводу «Краян».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: