Світовий банк знає, як підняти економіку України

Читать на русском
Голова представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен вважає, що економіка України може зрости за рахунок відкладеного зростання.

Голова представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен вважає, що економіка України може зрости за рахунок відкладеного зростання.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона повідомила в інтерв'ю НВ.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє забезпечити сталий ріст економікиСказано 10 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Одна зі сфер, яка може серйозно сприяти зростанню, – сільське господарство. Вас називали житницею Європи. Але потенціал вашого сільського господарства ще не реалізований. Перш за все через відсутність ринку землі», - заявила вона.

«Звичайно, потрібно ще зробити так, щоб в країну повірили інвестори. Це стосується і Світового банку. Ринок необхідний для того, щоб ми почали інвестувати в сільське господарство: транспортну інфраструктуру, зрошення тощо», - зазначила Кахконен.

За її словами, через кризу 2014-2015 років ВВП країни значно знизився. Зараз економіка відновилася, але економічне зростання поки скромний, на рівні 2%. Це, на її думку, означає, що рівень доходів населення ще не повернувся на докризовий рівень.

«У країни є потенціал для того, щоб рости швидше світової економіки, але тільки за умови продовження реформ», – додала вона.

Раніше Світовий банк назвав недостатнім зростання української економіки.

Також у Світовому банку нагадали Україні про боргові зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: