Меркель і Путін провели телефонні переговори: розкриті деталі

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили Україну і Сирію.

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили Україну та Сирію, а також домовилися активізувати роботу в Нормандському форматі.

Як передає «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 11 травня, повідомляє прес-служба Кремля.

Переговори без Путіна: чого чекати від зустрічі в Аахені?Президент України, канцлер Німеччини та президент Франції зустрінуться в німецькому Аахені. Чого чекати від переговорів Україні?

Розмова відбулася 11 травня з ініціативи німецької сторони.

«Під час обміну думками щодо внутрішньоукраїнської кризи були розглянуті питання, що стосуються заснування місії ООН для охорони спостерігачів ОБСЄ. Домовлено було активізувати роботу в Нормандському форматі», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, Меркель поінформувала Путіна про підсумки спільної з президентом Франції Еммануелем Макроном зустрічі 10 травня з президентом України Петром Порошенком.

«Зачіпалася сирійська проблематика, а також підготовка до запланованого на 18 травня в Сочі робочого візиту Ангели Меркель», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 10 травня в німецькому Аахені пройшла тристороння зустріч президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Сторони обговорили синхронізацію санкцій проти Росії, введення миротворців на Донбас, а також газопровід «Північний потік-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: