У водіїв авто на єврономерах вимагають дозвіл на роботу в Литві

Читать на русском
Українські митники почали вимагати у водіїв автомобілів з литовською реєстрацією дозвіл на працевлаштування в Литві та трудовий договір

Українські митники почали вимагати у водіїв автомобілів із литовською реєстрацією дозвіл на працевлаштування в Литві та трудовий договір.

Як пише «Слово і Діло», про це «Укрінформу» розповів член правління Союзу автомобілістів України Петро Козак.

Ввезення авто на єврономерах: що для цього потрібно та в чому помиляються українці?У ВР говорять, що авто на єврономерах можна буде легалізувати лише тоді, коли буде знайдений спосіб захистити український ринок. Про те, як і хто ввозить бляхи та кому це вигідно, розповіли експерти.

«Спочатку був запит, спрямований литовській стороні від нашого МЗС, на який була отримана відповідь, як відбувається працевлаштування в Литві від посольства України в Литві. Вони з'ясували там ситуацію з фірмами, як вони займаються видачею фейкових доручень із реєстрацією на себе автомобілів українським громадянам, щоб вони управляли цими автомобілями, нібито вони працюють на ці фірми. Тобто, відповідно, МЗС, який отримав цю інформацію, передав її митниці, а на митниці з'явився лист для громадян України, що вони повинні мати при собі дозвіл працювати в Литві, який коштує 120 євро на рік, і плюс завірений на біржі праці в Литві контракт між особою, яка ввозить машину, й фірмою, якої, звичайно ж, немає, оскільки тоді доведеться платити податки державі», – розповів Козак.

За його словами, це дозволяє виявити фальсифікацію, що особа насправді не є працівником литовської фірми, й надає право митникам не пропустити автомобіль. Такі вимоги митники пред'являють водіям «євроблях» уже із 17 травня.

Нагадаємо, раніше при перетині кордону був потрібний техпаспорт, підтвердження реєстрації, страховка та доручення на управління транспортним засобом.

Як відомо, Южаніна назвала перешкоду для легалізації авто на єврономерах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: