Справа Пімахової: НАБУ отримало доступ до документів ще п'яти фірм

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують отримувати доступи до документів комерційних компаній, пов'язаних зі справою колишнього чиновника міграційної служби.
Діна Пімаховафото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого отримання неправомірної вигоди колишньою першою заступницею голови Державної міграційної служби Діною Пімаховою детективи НАБУ отримали доступ до документів п'яти юридичних осіб.

Такі рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 24 січня детективи НАБУ провели обшук у приміщенні ТОВ «Лігал Профсервіс». Під час обшуку детективи виявили печатки 15 підприємств, які можуть бути причетними до провадження. У НАБУ вважають, що в схемі з надання посвідки на тимчасове або постійне проживання, паспортів громадян України, паспортів громадян України для виїзду за кордон могли використовувати зазначені фірми шляхом створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб).

Детектив вказує, що до списку фірм увійшли наступні: ТОВ «Ефіт Текнолоджіс», ТОВ «Делайт Дистрибьюшн», ТОВ «М2 Україна», ТОВ «Англовуд» і ТОВ «Наука без кордонів». Так, директором першої фірми є малієць Малик Бах, однією із засновників другої компанії – громадянка РФ Наталія Федякова, засновниками третьої – росіяни Валентина Юріна та Михайло Іванов, четвертої – британець Томас Вуд, а п'ятої – француз Дідьє Карбонель. Усі вони мають посвідку на проживання в Україні.

У зв'язку з цим у НАБУ просили надати тимчасовий доступ до документів усіх компаній. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в кабінеті Пімахової.

Раніше Бюро також провело слідчі дії в її секретаря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: