ГПУ завершила розслідування справи Альперіна про хабар детективу – джерело

Читать на русском
У правоохоронному органі збираються відкрити матеріали розслідування для Вадима Альперіна та адвокатів.

Слідчі Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершили досудове розслідування кримінального провадження щодо пропозиції хабара детективу НАБУ бізнесменом Вадимом Альперіним в розмірі 800 тисяч доларів.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло джерело в правоохоронних органах.

За інформацією співрозмовника, слідчі Генпрокуратури найближчим часом збираються відкрити доступ до матеріалів досудового розслідування для Альперіна та його адвокатів.

Як відомо, раніше слідчі ГПУ спільно з НАБУ повідомили про підозру Вадиму Альперіну в пропозиції хабара детективу НАБУ. Правоохоронці повідомляли, що хабар у 800 тисяч доларів планували передати за зняття арешту з коштів компаній, пов'язаних із підозрюваним та закриття провадження НАБУ щодо зловживань працівників Державної фіскальної служби під час розмитнення товарів, що завозили в Україну фірми Альперіна.

Додамо, що НАБУ проводить досудове розслідування за фактами розмитнення товарів митниками за істотно заниженою митною вартістю для фірм, пов'язаних з Альперіним. Самі працівники ДФС, згідно з матеріалами кримінального провадження, отримували за це неправомірну вигоду.

За версією слідства, чиновники Київської митниці та Київської міської митниці ДФС могли сприяти цій злочинній схемі, зловживаючи службовим становищем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: