Хабар детективу НАБУ: суд відмовився продовжувати запобіжний захід Альперіну

Читать на русском
Працівники Генпрокуратури не змогли через суд продовжити дію запобіжного заходу одеського бізнесмена Вадима Альперіна.
Вадим Альперін і адвокатифото: Цензор.НЕТ

Підозрюваному в пропозиції хабара керівнику головного підрозділу детективів НАБУ одеському бізнесмену Вадиму Альперіну не продовжили запобіжний захід.

Таке рішення ухвалив суддя Печерського районного суду міста Києва майже два місяці тому за результатами розгляду клопотання прокурора Генеральної прокуратури про продовження дії судових обов'язків, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор відділу процесуального керівництва і підтримання державного обвинувачення управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, молодший радник юстиції Дмитро Вакаров просив продовжити дію обов'язків Альперіна, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Одеси; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування зі свідками у справі та носити електронний браслет. Однак суд відмовив, оскільки рішення про застосування зазначеного запобіжного заходу було скасоване Апеляційним судом міста Києва, а замість нього постановили нове, яким зменшили заставу до 141 тисячі гривень і поклали вищеназвані обов'язки терміном до 24 січня.

У коментарі журналісту «Слова і Діла» речник Генпрокуратури Андрій Лисенко заявив, що не має інформації щодо поновлення запобіжного заходу Альперіну. За його словами, досудове розслідування триває.

Водночас у лютому адвокати Альперіна подавали клопотання про зміну запобіжного заходу з застави на особисте зобов'язання. Втім за 6 днів до його розгляду один із них подав письмову заяву про відмову від клопотання.

Нагадаємо, в Апеляційному суді пояснили, чому зменшили розмір застави для Альперіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: