Стало віломо, про що говорили Хуг і Наєв

Читать на русском
Заступника голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг провів зустріч із командувачем Об'єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим.

На прохання першого заступника голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александра Хуга відбулася позапланова зустріч із командувачем Об'єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує прес-центр операції Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 17 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 17 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Під час зустрічі Наєв закликав Хуга вплинути на російські окупаційні війська та незаконно створені ними військові формування задля припинення використання заборонених Мінськими угодами видів озброєння.

За його словами, з початку Операції об'єднаних сил, а саме з 1 травня до 16 травня 2018 року, противник здійснив 930 обстрілів підконтрольної Україні території, при цьому заборонене Мінськими угодами озброєння застосовував 274 рази.

Зокрема, Наєв акцентував увагу на події, що сталася 17 травня 2018 року, коли внаслідок ранкового обстрілу російських окупаційних військ один зі снарядів прилетів на подвір'я загальноосвітньої школи міста Світлодарська, в якій тоді перебували близько 380 школярів та 45 осіб персоналу навчального закладу.

Також командувачем об'єднаних сил були надані фотодокази, які підтверджують обстріли противником околиць населеного пункту Авдіївка з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».

Наєв поінформував Хуга й про те, що завдяки діям одного з військових підрозділів зі складу Об'єднаних сил створені умови для безперешкодного користування жителями населеного пункту Південне (Ленінське), що на околиці Горлівки, всіма соціальними послугами, які надаються урядом України. Наразі заначений населений пункт та його жителі перебувають у безпеці під захистом Об'єднаних сил.

Нагадаємо, Хуг раніше зазначив, що вогонь у відповідь також є порушенням домовленостей про припинення вогню на Донбасі.

Як стало відомо, бойовики почали частіше застосовувати важке озброєння в ООС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: