Хуг: вогонь у відповідь також є порушенням режиму тиші на Донбасі

Читать на русском
Вогонь у відповідь також є порушенням домовленостей про припинення вогню на Донбасі, заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Вогонь у відповідь також є порушенням домовленостей про припинення вогню на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Карта ООС: ситуація на сході України на 15 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 15 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Ще один момент. Обидві сторони, коли заявляють, що вони відкривають вогонь у відповідь. Саме це – вогонь у відповідь – також є порушенням домовленостей про припинення вогню. Будь-яке застосування озброєння є порушенням досягнутих домовленостей», – заявив він.

Крім того, Хуг підкреслив, що відповідальність за припинення бойових дій лежить не на СММ ОБСЄ, а на сторонах конфлікту.

«Сторони (конфлікту на Донбасі – ред.) видали гарантії безпеки, обіцяючи, що вони дотримуватимуться локально перемир'я в районі ДФС. Але, незважаючи на те, що ці гарантії безпеки були надані, щодня ми фіксуємо порушення цих гарантій безпеки. І на те є причини», – додав він.

За словами Хуга, серед причин, зокрема, близьке розміщення позицій до ДФС, а також наявність важкого озброєння, яке розміщене в безпосередній близькості від цього об'єкта.

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

20 лютого закон підписав президент, а 26 лютого він набув чинності.

6 березня президент Петро Порошенко призначив командувачем Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

30 квітня президент Петро Порошенко завершив АТО й почав операцію Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: