Бойовики обстріляли населений пункт Миколаївка-2

Читать на русском
Прокурорами процесуальним шляхом задокументовано факти порушення російсько-терористичними силами законів і звичаїв війни.

На Донбасі бойовики обстріляли населений пункт Миколаївка Друга Бахмутського району.

Про це повідомила прес-служба генеральної прокуратури України, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 17 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 17 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«17.05.2018 близько 7 години з тимчасово окупованої території Донецької області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, здійснили прицільний обстріл населеного пункту Миколаївка-2 Бахмутського району Донецької області», - йдеться в повідомленні.

Прокурорами процесуальним шляхом задокументовано факти порушення російсько-терористичними силами законів і звичаїв війни. Зокрема, в ході огляду місця події встановлено, що в результаті артилерійського обстрілу майже повністю зруйновано 4 житлових будинків, також пошкоджені господарські будівлі та присадибні ділянки. Так, на даний час встановлено, що обстріл вівся снарядами калібром 122 мм із населеного пункту Гомельський Донецької області.

Відновлення Донбасу за підтримки ЄС: у чому головна прогалина?Президент виступив з ініціативою, щоб країни ЄС взяли шефство над містами Донбасу. Оцінили пропозицію щодо відновлення Донбасу фахівці.

Отримані докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права будуть передані до Міжнародного кримінального суду.

Раніше бойовики обстріляли школу в Світлодарську.

Також бойовики знову обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: