Обстріл житлового району Троїцького: подробиці

Читать на русском
Загрози життю хлопця, пораненого в результаті обстрілу з боку бойовиків житлового району Троїцького, немає.

Загрози життю хлопця, пораненого в результаті обстрілу з боку бойовиків житлового району Троїцького, немає.

Про це повідомив заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Ми один на один (із бідою – ред.) цю сім'ю не залишимо. Зараз проводимо заходи для того, щоб надати допомогу», – додав він.

За словами Клименка, під час нічного обстрілу Троїцького з боку бойовиків руйнування були незначними. «Крім цього будинку, інші будинки не постраждали. Вівся обстріл і 15 мін лягли кучно – всі навколо цього будинку», – підкреслив він.

Згодом голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз уточнив, що пораненому хлопцю 18 років, він отримав травму ніг. Зараз йому надається психологічна допомога.

Обстріли на Донбасі: чи є чим відповідати ЗСУ та з чим проблемиЗа добу 16 травня в зоні проведення Операції об'єднаних сил ситуація ускладнилася. 66 обстрілів, були загиблі та поранені. Ситуацію оцінили експерти.

При цьому Гарбуз додав, що мати хлопчика – жінка, яку раніше голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський зарахував до числа загиблих у результаті обстрілу Троїцького, жива.

«Станом на 10:30 36-річна жінка, яка постраждала в результаті нічного обстрілу села Троїцьке, перебуває в реанімації Лисичанської центральної міської лікарні імені Титова. Лікарі оцінюють її стан як важкий, але стабільний», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

З різницею в 17 хвилин виправився й згаданий голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

Зауважимо, селище Троїцьке розташоване на лінії розмежування Луганської та Донецької областей, але зараховане до території першої. Сама ж сім'я, яка постраждала в результаті обстрілів житлового району Троїцького з боку бойовиків, проживала в селі Миронівське Донецької області й приїжджала до Троїцького лише на дачу. Таким чином, трагедія перебуває на контролі як Луганської, так і Донецької ВЦА.

Також нагадаємо, що 17 травня бойовики обстріляли населений пункт Миколаївка-2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: