Вибори-2019: позиції Гройсмана та протистояння з АП

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Безумовно, Гройсман має політичні амбіції, і в АП дуже опираються його зближенню з «Народним фронтом».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи політичні перспективи Володимира Гройсмана та ймовірність союзу з НФ.

«АП, звичайно, не подобається зближення Гройсмана з НФ. Хоча в публічній площині він говорить поки більше в напрямку Порошенка, ми бачимо, що Гройсман паралельно налагоджує зв'язки з різними політичними групами, фракціями парламенту. Особливо теплі відносини в нього з «Народним фронтом», – зазначив Петренко.

Крім того, він має непогане спілкування з олігархами, зокрема з Ахметовим, присутні комунікації з Коломойським, додав він.

«Тобто якогось серйозного антагонізму, протистояння з кимось у Гройсмана немає, і в АП це чудово розуміють. В оточенні президента давно хочуть змістити Гройсмана, вказуючи, скажімо так, на його невірність, зв'язки з НФ. Однак при цьому є розуміння, що в разі зміщення він піде своїм політичним шляхом», – уточнив політолог.

Таким чином, він може стати ще одним конкурентом, припустив Петренко.

«Це АП зовсім не вигідно, адже ще більше погіршить ситуацію з виборами, з можливістю пройти до другого туру», – пояснив він.

За його словами, для АП критично важливо, щоб від провладних політичних сил Порошенко залишався єдиним кандидатом.

«Щойно з'являється інший кандидат, враховуючи рейтинги президента, це унеможливлює його проходження до другого туру. Тому поки АП намагатиметься тримати Гройсмана поруч, якось зацікавити, щоб він був ближчим до БПП і формувалася єдина команда», – підкреслив експерт.

Також, на його думку, малоймовірним є об'єднання НФ і БПП, оскільки рівень антагонізму занадто великий.

«Навряд чи це буде щось стійке й надійне», – резюмував Ігор Петренко.

Скільки обіцянок виконав, а скільки провалив лідер НФ – у досьє за посиланням.

Також аналітики порталу з'ясували, як Кабмін Гройсмана виконує свої обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: