СБУ назвала організатора замаху на Мосійчука

Читать на русском
Терористичний акт біля телеканалу Еспресо в Києві, під час якого постраждали народний депутат Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала, організував співробітник Головного управління Генштабу РФ.

Терористичний акт біля телеканалу «Еспресо» в Києві, під час якого постраждали народний депутат Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала, організував співробітник Головного управління Генштабу РФ.

Як інформує «Слово і Діло», про це під час брифінгу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У МВС озвучили основну версію замаху на МосійчукаГеращенко підкреслив, що слідство буде розглядати всі версії, водночас теракт з боку РФ залишається основною.

Він також нагадав, що одного з виконавців цього теракту затримали, ще двоє – оголошені в розшук. За інформацією слідства, вони перебувають на території РФ.

Крім того, за словами заступника прокурора Києва Павла Кононенка, метою теракту був саме нардеп Мосійчук.

«З урахуванням отриманої інформації, саме Мосійчук був їм потрібен», – сказав Кононенко.

Нагадаємо, 3 квітня голова СБУ Василь Грицак заявив про розкриття теракту біля редакції телеканалу «Еспресо».

За даними Грицака, під час проведених обшуків вилучені кілька кілограмів тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі та документи, які можуть вказувати на причетність цієї людини до скоєння злочину.

25 жовтня 2017 року на вулиці Міцкевича в Солом'янському районі Києва стався вибух, у результаті якого дві людини загинули, а нардеп Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала, що виходили з будівлі редакції, були поранені. Постраждала також місцева мешканка.

У поліції заявили, що дистанційний вибуховий пристрій був закладений у мопеді, припаркованому біля будівлі редакції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: