У США прокоментували дії України щодо РІА «Новости-Украина»

Читать на русском
США розуміють, що Україна захищається від впливу російської пропаганди, але закликають владу діяти щодо РІА Новости-Украина та Кирила Вишинського відповідно до закону.

США розуміють, що Україна захищається від впливу російської пропаганди, але закликають владу діяти щодо РІА «Новости-Украина» і його керівника Кирила Вишинського відповідно до закону.

Про це під час брифінгу заявила представник Держдепу США Гізер Нойерт, пише «Слово і Діло».

СБУ провела обшуки в РІА «Новости-Украина»: що пишуть у соцмережахСБУ провела обшуки в офісі РІА Новости-Украина, затриманий журналіст Кирило Вишинський. Що про це думають у соцмережах – в огляді Слова і Діла.

«Ми розуміємо, що Україна, як і багато інших країн, стурбована інтенсивною пропагандою. Боже, коли ми розмовляємо з багатьма нашими союзниками і партнерами за кордоном, вони, звісно, стали жертвою і розуміють вплив і охоплення російської пропаганди. Тому ми розуміємо побоювання України з цього приводу. Але в цілому це дуже серйозні дії, які необхідно здійснювати відповідно до закону», - заявила вона.

Як повідомлялося, співробітники СБУ провели обшуки в офісі РІА «Новости-Україна». В ході розслідування були отримані докази того, що інформація розміщена на інтернет ресурсі РІА «Новости-Украина» містить заклики спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки.

Керівник агентства Кирило Вишинський був затриманий.

Генпрокурор України Юрій Луценко пізніше розповів, що співробітники РІА РІА «Новости-Украина» підозрюються в державній зраді.

В ОБСЄ прокоментували обшуки в РІА «Новости-Украина».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: